Sport

Matagalls - Montserrat 2011

He participat a la XXXII edició de la Matagalls - Montserrat, organitzada pel Club Excursionista de Gràcia. Una marxa clàssica amb una duresa considerable: 83 km i prop de 6.000 m de desnivell acumulat.

Vaig emprar gairebé 17 hores per fer-la. Crec que la pròxima vegada podré baixar ben bé una hora. Portava excessiu pes (càmera de vídeo de TV3 amb tres bateries de recanvi, i material innecessari que vaig agafar pensant que plouria i faria fred).

La meva intenció era fer la marxa i aprofitar per gravar imatges en vídeo perquè els companys de TV3 muntessin un vídeo. Evidentement jo no sóc el Sebas Guim que pot fer la Marató des Sables i fer un reportatge complet com si res.

Em vaig passar gairebé totes les hores corrents amb una mà pels bastons i l’altra per aguantar la bossa de la càmera. . I jo que em pensava que era una marxa! La gent està molt forta.

Fins a Sant Llorenç Savall vaig trigar unes 8 hores. El mateix temps que va emprar el primer en arribar a Montserrat! Aquest punt és clau perquè has travessat la zona més dura i més ràpida i molta gent abandona. Ja veurem les estadístiques finals però l’any passat van deixar-ho un 25% dels participants. En aquest control vaig aprofitar per canviar-me mitjons i samarreta, posar-me vaselina als dits dels peus, fer-me un massatge i posar-me en marxa al més aviat possible per evitar refredar-me.

Per mi el més dur és córrer (i caminar) de nit. Són moltes hores i es fa molt pesat. Tenir la vista sempre fixada en el feix de llum del frontal mareja i esgota. Vaig optar per córrer només en terrenys francs, sense gaires pedres ni arrels perquè es feia perillós. Una torçada de turmell podria ser fatal.

Ara el que toca és entrenar i continuar treballant per estar més en forma. Les pròximes cites seran mitges maratons. Tot el que sigui per assolir l’objectiu de fer la meva primera marató, a Barcelona.

Agraeixo els savis consells de la Bea Garcia Berche perquè sempre va bé escoltar els experts en la matèria.

Us adjunto un parell de vídeos amb les imatges que vaig gravar pels companys d’Informatius de TV3 i també una llista amb el material recomanat.

Material Matagalls - Montserrat:

 • Motxilla amb camelback
 • Frontal + piles de recanvi
 • GPS (opcional)
 • Manta tèrmica
 • Guants prims
 • Gorra
 • Buff
 • Samarreta de recanvi
 • Mitjons de recanvi
 • Ibuprofè
 • Malles
 • Samarreta curta
 • Impermeable
 • Samarreta d’abric o jaqueta molt prima
 • Barretes energètiques o gels
 • Vaselina
 • Ulleres de sol
 • Bastons

Molts records als companys i amics que vem compartir aquesta experiència: Rosa Lizandra, Cesc Fornaguera, Narcís Noguera, Eduard Calvet, Sergi Ros i Albert Gallego. I una abraçada molt especial a la meva estimada Marta.