Webdev

Migrar la web a Hugo js i AWS

Migrar la web a Hugo js i AWS

Fa unes setmanes vaig decidir migrar aquesta web personal a un nou hosting i fer servir un dels nous Flat File CMS o static site generators que hi ha al mercat i que són open-source.

Hosting

Pel tema del hosting, vaig decidir experimentar amb AWS (Amazon Web Services). La primera vegada que hi arribes tot sembla molt complicat. Per començar, has de crear un compte AWS per accedir a totes les funcionalitats.

En el meu cas he fet servir:

  • S3 per allotjar les pàgines estàtiques
  • Cloudfront per publicar el site
  • Certificate Manager pel tema del https
  • Route 53 pel registre del domini

No és difícil però cal anar seguint molt bé tots els tutorials propis d’AWS i algun vídeo de Youtube amb instruccions com aquest Hosting a static website with HTTPS on an S3 bucket.

Publicació

En aquest punt vaig estar fent recerca i finalment, gràcies al consell del meu company Joan Ribas, vaig decidir-me per fer servir Hugo. Vaig estar mirant també GatsbyJS i potser ho faré servir en algun altre projecte.

La veritat és que va ser molt senzill. Permet diferents idiomes sense cap complicació i es poden fer partials i modificar mòduls i templates. Ho desenvolupes tot en local i després fas el desplegament a Producció. En el meu cas, ho vaig connectar amb AWS i va ser molt senzill veure-ho tot funcionant com estava previst.

Molt recomanable. Encara he d’anar aprenent com funciona. Ja aniré explicant l’evolució del tema més endavant.

Migrar des de Wordpress

Si teniu la web a Wordpress, podeu fer servir un plugin per exportar de WP a Hugo que funciona força bé. He hagut de desactivar el plugin qTranslate perquè donava algun problema. Es genera un zip amb totes les pàgines i posts.

Si veniu d’algun altre gestor de continguts, podeu consultar la pàgina d’ajuda per migracions a Hugo.